soruyu degistir

 

  C ( 12 , 0 )   =   ?    
 

 

 

= 12 !
( 12 - 0 ) ! . 0 !
   12 ile 0 kombinasyon hesaplama formülünde yerine yazıldı.

 

= 12 !
12 ! . 0 !
Paydada ki çıkarma işlemi yapıldı. yani 12 dan 0 çıkarıldı 12 oldu.
= 12.11.10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.
12.11.10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.
    12 ! faktoriyel , 12 ! ve 0 ! açılarak yazıldı.

 

=
    12 e kadar olan sayıların çarpımları üstten ve alttan sadeleştirildi , yani birbirine bölündü ve 1 etkisiz oldu. Üstte kalan ve altta kalan sayılar yazıldı.

 

= 1
1
    13 den 12 ya kadar olan sayılar çarpıldı ve altta 1 den 0 e kadar sayılar çarpıldı

 

= 1     En son olarak 1 , 1 e bölündü ve sonuç 1 olarak çözüm bulunur.