7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma İşlemi Çözümlü Sorular - bymutlu.com
Matematik 7.sınıf tam sayılar ile ilgili çözümlü soruları kolay ve anlaşılır açıklamalı konu anlatımı sayfasıdır.

Tam sayılarda çarpma bölme işlemi test çözümleri anlatılmaktadır.

1)

( - 5 ) . ( - 2 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 10 B) - 7 C) 7 D) 10

 

 

Çözüm:

Aynı işaretli iki tam sayının çarpımı soruluyor.

Eksi işaretli iki tam sayının çarpımı artı işaret olur.

( - 5 ) . ( - 2 ) = 10 olur.

Cevap : D

     

2)

( - 4 ) . ( 6 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 24 B) -10 C) -2 D) 24

 

 

Çözüm:

Ters işaretli iki tam sayının çarpımı soruluyor.

Eksi ile artı nın çarpımı eksi olur.

( - 4 ) . ( 6 ) = -24

Cevap : A

     

3)

( - 4 ) . ( + 2 ) . ( - 5 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 40 B) -20 C) -10 D) 40

 

 

Çözüm:

Üç tane tam sayının çarpma işlemi sorusu .

işaret çarpımlarının sonucu + olur.

Sayıların çarpımıda 40 olur.

Cevap : D

     

4)

Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu

en küçüktür ?

A ) ( -9 ) . ( - 5 )

B ) ( - 2 ) . ( + 8 )

C ) ( + 4 ) . ( - 12 )

D ) ( + 3 ) . ( + 1 )

 

Çözüm :

A şıkkı +45

B şıkkı -16

C şıkkı -48

D şıkkı + 3

Cevap : C

     

5)

( - 5 + 2 ) . ( + 4 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 40 B) - 12 C) 1 D) 12
 

Çözüm :

Önce parantezin içindeki işlem yapılır.

( - 5 + 2 ) . ( + 4 ) = ( -3 ) . ( + 4 ) = - 12

Cevap : B

     

6)

( - 8 ) . ( + 2 ) + ( - 5 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 80 B) -21 C) - 11 D) 80
 

Çözüm :

Çarpma ve toplama işlemi olan bir soru.

( - 8 ) . ( + 2 ) + ( - 5 ) = ( - 16 ) + ( - 5 ) = -16 - 5 = - 21

Cevap : B

     

7 )

( - 11 ) . ( + 3 ) - ( - 5 ) . ( + 8 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 73 B) - 7 C) 7 D) 73
 

Çözüm :

( - 11 ) . ( + 3 ) - ( - 5 ) . ( + 8 ) = ( -33 ) - ( -40 ) = -33+40= 7

Cevap : C

     

8 )

[ ( - 2 ) - ( - 5 ) ] - [ ( - 7 ) + ( - 4 ) ]

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 18 B) - 4 C) 14 D) 33
 

Çözüm :

Köşeli parantezin içindeki işlem önceliklidir.

[ ( - 2 ) - ( - 5 ) ] - [ ( - 7 ) + ( - 4 ) ] = [ - 2 + 5 ] - [ -7 - 4 ] =

= [ +3 ] - [ -11 ] = 3 + 11 = 14

Cevap : C

     

9)

a = - 3 , b = 5 , c = - 2 olduğuna göre

a - b . c =?

işleminin sonucu kaçtır?

A) - 13 B) - 4 C) 7 D) 16
 

Çözüm :

- 3 - [ 5 . ( -2 ) ] = - 3 - [ -10 ] = -3 + 10 = 7

Cevap : C

     

10 )

( - 4 ) . ( - 6 ) . a = - 72

ise a kaçtır ?

A) - 3 B) 3 C) 6 D) - 6
 

Çözüm :

Üç tane tam sayının çarpımı -72 oluyorsa .

- 72 nin 24 e bölümü 3 olup a nın işaretide eksi olmalıdır.

a = -3 olmalıdır.

Cevap : A

     

7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma ve Bölme İşlemi Çözümlü Sorular 7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma İşlemi Çözümlü Sorular 7. Sınıf Tam Sayılar Toplama Çıkarma Çözümlü Sorular Tam sayılar çözümlü test Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme işlemleri

 

YGS LYS KPSS  SINAVLARI  Matematik konularını Hızlı öğrenmek için soru çözüm yöntemleri tıklayın..   

Matematik öğrenmek, konuları iyi anlamak ve konu testlerini çözebilmek için öncelikle

ilkokul ve ortaokul matematik dersi eğitiminin çok iyi alınmış olması gereklidir.

    Bu sitemizde öğrencilerin bu konulardaki eksik bilgilerini yada az öğrenilmiş bilgilerini geliştirmek ve pekiştirmek amaçlı olarak ,

matematik dersinin en temel işlemleri olan toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemlerini hızlı bir şekilde pratik yapmak suretiyle,

örnekler üzerinde uygulamalı olarak çalışabileceğiniz soru çeşitleri hazırlanmıştır.

   Bu soruların üzerinde çalışarak hem dört işlemi , hemde soru tiplerinin nasıl çözüleceğini hızlı bir şekilde öğrenme fırsatı bulabilir ,

geçmiş konulardaki tam öğrenilmemiş bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.  

Futbol Turnuva