7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma ve Bölme İşlemi Çözümlü Sorular - bymutlu.com
Matematik 7.sınıf tam sayılarda çarpma bölme işlemi ile ilgili çözümlü soruları kolay ve anlaşılır açıklamalı konu anlatımı sayfasıdır.

Tam sayılarda çarpma bölme işlemi test çözümleri anlatılmaktadır.

1)

( -20 ) : ( - 4 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 6 B) - 5 C) 5 D) 8

 

 

Çözüm:

Aynı işaretli iki tam sayının bölümü soruluyor.

Eksi işaretli iki tam sayının bölümü artı işaret olur.

( - 20 ) . ( - 4 ) = 5 olur.

Cevap : C

     

2)

( - 18 ) : 2 + 1

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 8 B) - 6 C) 6 D) 10

 

 

Çözüm:

Önce bölme işlemi yapılmalıdır.

( -18 ) : 2 + 1 = - 9 + 1 = -8

Cevap : A

     

3)

( - 36 ) : ( - 4 ) + ( 15 ) : ( - 5 )

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 12 B) - 6 C) 6 D) 12

 

 

Çözüm:

Tam sayılarda işlem öncelik sırasına göre

bölme işlemleri önce yapılır.

( - 36 ) : ( - 4 ) + ( 15 ) : ( - 5 ) = 9 + ( -3 ) = 9 - 3 = 6

Cevap : C

     

4)

Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu

en küçüktür ?

A ) ( - 8 ) : ( - 4 )

B ) ( - 12 ) : ( + 6 )

C ) ( + 4 ) : ( - 4 )

D ) ( + 6 ) : ( - 2 )

 

Çözüm :

A şıkkı +2

B şıkkı -2

C şıkkı - 1

D şıkkı - 3

Cevap : D

     

5)

8
x

ifadesinin sonucunu tam sayı yapan

kaç tane x değeri vardır?

A) 2 B) 4 C) 6 D) 8
 

Çözüm :

8 in tam bölündüğü pozitif ve negatif sayılar olmalıdır.

1, 2, 4 ,8 sayıları 8 in bölenleridir .

-1 , -2 , -4 , -8 sayılarıda negatif tam sayı bölenleridir.

Toplam 8 tanedir .

Cevap : B

     

6)

( - 20 ) - ( 8 ) : 2
   -12 + 6

 

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 6 B) - 4 C) 4 D) 6
 

Çözüm :

( - 20 ) - ( 8 ) : 2 = -20 - 4 = -24

- 12 + 6 = -6

-24 / -6 = 4

Cevap : C

     

7 )

a = - 6 , b = 2 olduğua göre

a . b - a : b

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 9 B) - 6 C) -4 D) 4
 

Çözüm :

Verilenleri a ve b nin yerine yazalım.

( - 6 ) . ( 2 ) - ( -6 ) : 2 = -12 - ( - 3 ) = - 12 + 3 = -9

Cevap : A

     

8 )

[ ( - 45 ) : ( + 5 ) ] - [ ( - 28 ) : ( - 7 ) ]

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) - 13 B) - 5 C) 5 D) 13
 

Çözüm :

Köşeli parantezin içindeki işlem önceliklidir.

[ ( - 45 ) : ( + 5 ) ] - [ ( - 28 ) : ( - 7 ) ] =

= [ - 9 ] - [ 4 ] = - 9 - 4 = - 13

Cevap : A

     

9)

Aşağıdakilerden hangisi 20 nin

tam sayı bölenlerinden biri değildir ?

A) 2 B) 4 C) 5 D) 6
 

Çözüm :

20 nin tam bölündüğü sayılar

1 , 2 , 4 ,5 ,10 , 20 ve bunların negatif olanlarıdır.

6 sayısı 20 nin böleni değildir.

Cevap : D

     

10 )

( - 8 ) . ( - 6 ) : a = - 16

ise a kaçtır ?

A) - 3 B) 3 C) 6 D) - 6
 

Çözüm :

( + 48 ) : a = - 16 olabilmesi için a yerine

48 in - 16 ya bölümü -3 olur.

a = -3 olmalıdır.

Cevap : A

     

7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma ve Bölme İşlemi Çözümlü Sorular 7. Sınıf Tam Sayılar Çarpma İşlemi Çözümlü Sorular 7. Sınıf Tam Sayılar Toplama Çıkarma Çözümlü Sorular Tam sayılar çözümlü test Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme işlemleri

 

YGS LYS KPSS  SINAVLARI  Matematik konularını Hızlı öğrenmek için soru çözüm yöntemleri tıklayın..   

Matematik öğrenmek, konuları iyi anlamak ve konu testlerini çözebilmek için öncelikle

ilkokul ve ortaokul matematik dersi eğitiminin çok iyi alınmış olması gereklidir.

    Bu sitemizde öğrencilerin bu konulardaki eksik bilgilerini yada az öğrenilmiş bilgilerini geliştirmek ve pekiştirmek amaçlı olarak ,

matematik dersinin en temel işlemleri olan toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemlerini hızlı bir şekilde pratik yapmak suretiyle,

örnekler üzerinde uygulamalı olarak çalışabileceğiniz soru çeşitleri hazırlanmıştır.

   Bu soruların üzerinde çalışarak hem dört işlemi , hemde soru tiplerinin nasıl çözüleceğini hızlı bir şekilde öğrenme fırsatı bulabilir ,

geçmiş konulardaki tam öğrenilmemiş bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.  

Futbol Turnuva