7. Sınıf Denklem Çözme - bymutlu.com
Matematik 7. Sınıf denklem çözme ile ilgili sorular ve çözümleri açıklamalı olarak anlatıldığı örnekler bulunmaktadır.

1)

x = 5 + 3

olduğuna göre x kaçtır?

A) 6 B) 8 C) 9 D) 15

Çözüm:

x in eşiti olarak 5 ile 3 ün toplamı verilmiş.

5 + 3 = 8 olduğu için x = 8 olur.

Cevap : B

 

2)

x = 5 ( -3 )

olduğuna göre x kaçtır?

A) - 15 B) - 2 C) 2 D) 8

Çözüm :

x ' in eşiti olarak 5 ile ( -3 ) sayısının çarpımı verilmiş.

Arada çarpma işareti olarak nokta yazılmamışsa da ,

5 ile parantezin içindeki çarpılır.

x = 5 . ( -3 ) ise x = -15 olur.

Cevap : A

 

3)

x = - 9 + 3

olduğuna göre x kaçtır?

A) -12 B) - 6 C) 6 D) 12

Çözüm :

-9 + 3 = -6 ise

x = -6 olur.

Cevap : B

 

4)

a = 20 - 8 : 2

olduğuna göre a kaçtır?

A) - 6 B) 6 C) 16 D) 24

Çözüm :

a sayısının eşitindeki işlem ,

işlem önceliğine göre yapılır , önce bölme yapılır.

a = 20 - 8 : 2

a= 20 - 4

a = 16 olur.

Cevap : C

 

5)

x = 3 ise

5 + x - 2 x =?

işleminin sonucu kaç olur?

A) - 2 B) 2 C) -6 D) 6

Çözüm :

verilen işlemde x in yerine 3 yazılarak işlem yapılır.

5 + 3 - 2 . 3 =

= 8 - 6

= 2 olur.

Cevap : B

 

6)

x = 5 ve y = 2x - 3

olduğuna göre y kaçtır?

A) -7 B) - 1 C) 4 D) 7

Çözüm :

y nin eşitinde verilen x in yerine 5 yazılır.

y = 2 . 5 - 3

y = 10 - 3

y = 7

Cevap : D

 

7)

x = 6 ve y = 2 ise

2x - 7y = ?

işleminin sonucu kaçtır?

A) -8 B) -5 C) -2 D) 2

Çözüm :

Sorulan ifade de x' in yerine 6 ve y' nin yerine de 2 yazılır.

2 . 6 - 7 . 2 = 12 - 14 = -2 olur.

Cevap : C

 

8)

x + 7 = - 5

olduğuna göre x kaçtır?

A) -2 B) -5 C) -9 D) - 12

Çözüm :

x + 7 = -5

eşitliğine x i eşitliğin sol tarafında yalnız bırakmalıyız.

her tarafa - 7 ekleyelim.

x + 7 - 7 = - 5 - 7

x + 0 = -12

x = -12

Cevap : D

 

9)

x = 7

olduğuna göre, 3x - 8 kaç olur?

A) -5 B) 11 C) 13 D) 18

Çözüm :

x ' in yerine 7 yazalım,

3 . 7 - 8 = 21 - 8 = 13 olur

Cevap : C

 

10 )

3x - 8 = 13

olduğuna göre x kaçtır?

A) -5 B) 3 C) 5 D) 7

Çözüm :

- 8 eşitliğin sağ tarafına işaret değiştirilerek yazılır.

3x - 8 = 13

3x = 13 + 8

3x = 21 her taraf 3 e bölünür,

x = 21 / 3

x = 7

Cevap : D

 

 

 

TYT YKS LGS KPSS  SINAVLARI  Matematik konularını Hızlı öğrenmek için soru çözüm yöntemleri tıklayın..   

Matematik öğrenmek, konuları iyi anlamak ve konu testlerini çözebilmek için öncelikle

ilkokul ve ortaokul matematik dersi eğitiminin çok iyi alınmış olması gereklidir.

    Bu sitemizde öğrencilerin bu konulardaki eksik bilgilerini yada az öğrenilmiş bilgilerini geliştirmek ve pekiştirmek amaçlı olarak ,

matematik dersinin en temel işlemleri olan toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemlerini hızlı bir şekilde pratik yapmak suretiyle,

örnekler üzerinde uygulamalı olarak çalışabileceğiniz soru çeşitleri hazırlanmıştır.

   Bu soruların üzerinde çalışarak hem dört işlemi , hemde soru tiplerinin nasıl çözüleceğini hızlı bir şekilde öğrenme fırsatı bulabilir ,

geçmiş konulardaki tam öğrenilmemiş bilgilerinizi geliştirebilirsiniz.   Matematik öğrenmek için konu ile ilgili 3 tane soru , 5 tane soru çözümü az olacağından , en az 20 tane soru, 50 tane soru yada daha fazla sayıda soru çözmek gereklidir.

Futbol Turnuva