Untitled Document
soruyu degistir

 

     f(x)= -11 x -11 , g(x)= -1 x + 6   ise  fog(x)=  ?    
 

 

 

 

 

 

 

fog(x)= f(g(x))     f fonksiyonunda parantez i├žindeki x in yerine g(x) yaz─▒lmal─▒d─▒r.

Sonraki ad─▒mda x in yerine g(x) in e┼čiti olan -1 x + 6 yaz─▒lacak.

 

fog(x)= -11 (-1 x + 6) + -11     f fonksiyonunda yani -11 x + -11 de x in yerine

g(x) fonksiyonu yani -1 x + 6 yaz─▒ld─▒. -11   parantezin i├žindekilerle

s─▒rayla ile ├žarp─▒lacak.

 

fog(x)= 11 x + -66 + -11    -11   ├Ânce -1 x ile ├žarp─▒ld─▒ ve 11 x oldu,

sonra 6 ile ├žarp─▒ld─▒ ve -66 oldu.

 

fog(x)= 11 x + -77     En son olarak say─▒lar toplan─▒r

yani -66 ile -11 topland─▒ ve -77 olarak yaz─▒l─▒p ├ž├Âz├╝m bulunur.